Wednesday, December 22, 2010

AIRCON: A School , A Murder , A Scandal

Sejak diperkenalkan oleh encik Ali Mulhakim-mahkamah syari'ah, berulang-ulang kali aku menekan button play. Setiap sahabat, semua famili aku nak hebahkan. Dasyat tak dasyat lah cerita ni.

Sebenarnya, teater ni dah lama dipentaskan. Kira nya aku nih ketinggalan kezamanan kesikitan. At least, aku dah tengok, berbanding dengan korang yang belum tengok! kan kan?

Tapi, tak rasa seghonok la kalau tengok dekat screen monitor ni ha. Syiok kalau dapat tengok pementasan teater ni. Saksikan secara live, best kan? Lagi best kalau ~*aku cakap "kalau"* teater ni DIPENTASKAN SEMULA. kan kan kan? betoi dak? ^.^

Tambah pulak yang menn gambaq nih, hero kegemaran aku. Aduhai~ Sumpah tak leh tidoq malammmm!

Bukan pa, kadang-kadang perlu jugak sorang dua hero utk jadi motivasi diri! cehwah! hang cghita bukan mennn lagi nah! Macam haremmm~
Dak aih, hero kami soghang ja. Encik Adam soghang ja. ^.^v peace* yebiyuh yayinx!

Ha! Sambung balik AIRCON tadik.
Karya Shanon Shah, Pengarah: Jo Kukathas + Zalfian Fuzi

Barisan aktor:
Zahiril Adzim sebagai ABANG BURN :)
Amerul Affendi sebagai ABANG CHEPP
Dara Othman sebagai KAK AISHWARYA!
Firdaus Che Yahaya sebagai MIMI (my fav!!) *puk puk puk*
Hazarul Hasnain sebagai MONA (awat hang paranoiaa sgt!!)
Nick Davis sebagai WILLIAM
Ryan Lee Baskaran sebagai ASIF

+ Nam Ron, Chew Kin Wah, Ismadi.

Mimi ~ All by myyyyyyyyy self!

Susah nak taip apa yang aku tengok. -.-"
Angpa tengok sendiri nilai sendiri :)
Terlalu banyak moral story disebalik AIRCON.

Saya, Melati Shaari berharap agar Teater Aircon dapat dipentaskan semula untuk kali ke-3.
peace no war,
MELATI BINTI SHAARI

Friday, December 17, 2010

Shi Puteh with "Itazura Kitty Coin Bank" ♥ ♥ ♥

Just bought this cute little Kitteyh $$$ Bank!
ITAZURA KITTY COIN BANK
=^.^=
meoww~

The kitteyh will steals $$$ from the white fish plate!
plus, the kitteyh meows too!~
Cohmel giler seyhh!~

Shi Puteh teruje main dengan tabung cohmel nih~
Baru je ajar diye beberape kali,
da terer tekan white plate tu sendiri.
Diye nak tangkap meow dalam box tu~
woahahaha~

**tgk shi puteh obses dgn si pencuri coins
video

Wednesday, December 01, 2010

FIRST DECEMBER


GOOD BYE NOVEMBER~

WELCOME DECEMBER.

^.^

Friday, November 26, 2010

TAKDA JODOH

HIS: "Awak… Dah macam tak ada jodoh… Hurm….~"

HER: "Awak… Jangan lah macamni.."

HIS: "Hurm…~"

HER: "Jangan putus asa awak.."

HIS: "Hurm…~"

HER: "Saya support awak 20000000%!"

(~^.^)~

p/s: chaiyokk awak!!~ lebiyuh! <3

Friday, November 12, 2010

Tuesday, November 09, 2010

LUPA

LUPA?

SAMPAI HATI KAU.

LUPA AKU.

Saturday, September 11, 2010

Eid - Ul - Fitr




Salam Eid Mubarak 2010 ~

Happy Eid to all those celebrating, I hope everyone enjoys the great moment with lovely family~

Peace Love and Joy!



^.^v

p/s: SELAMAT HARI RAYA | MAAF ZAHIR & BATIN

Thursday, September 09, 2010

HIS



EMTY ???! >=O woah!

his props yg amat di sayangi! prasaan jelesh tu pasti lah ade nyah!~
^.^

jum layan bidiohh ni sempena hari raye..~



click pix above to see the video yah baybehhh~

Wednesday, August 25, 2010

TUMBLR.

Hiyyah peeps!~

\^o^/

Lets follow my tumblr~

JUST CLICK HERE (~^.^)~ dancing


p/s: "doodling" - come across ma mind \^o^/ gr8 idea! but...~ kite tgk sampai bile kerajinan cik melati tu~ >=)'


Tuesday, August 24, 2010

RM 10 : ATAS BUDI BICARA



“Klasik Itu Indah” – A demo from AMALI which consists of 5 Cerita (the tracks) plus 1 Cerita Tambahan (additional track) and plus 1 hidden track ^.^


layangan surat yang dilipat mengikut sukehati mereka mereki


The Ingredients:-

1. Cantiknya Fatamorgana

2. Bunyi Bising Dari Pinggiran Jalan

3. Beautiful Day

4. Vespaku (Radio Single)

5. It’s Not A Dream

6. Gadis Duniaku (Street Five’s)

7. Negativiti (hidden track)


layangan surat dari amali


Two talented performers named:-

si Pencherita Gila (Ali Mulhakim) and si Pengalun Bunyi (Mohd Izham)

Bebelan Melati:

“Jalanan bukan kotoran. Usah pinggirkan jalanan kerana mungkin terdapat mutiara yang bernilai disitu. Cerita ceriti di dalam demo ini menggambarkan perasaan si pencerita dan si penceriti di jalanan dalam mengharungi kisah-kisah seharian mereka-mereki.

Some people misjudge their profession but some aren’t.

Bagi saya, profesi tidak menggambarkan perihal dan perilaku seseorang umat.

Chaiyok to Amali!

click here for amali's bloggyyyyy~ ^.^

Wednesday, August 04, 2010

KERANA FACEBOOK , DIRI MERANA

Tajuk entry kite kali ni pelik sikit, mungkin sebab adenye word “FACEBOOK” disitu.

Tapi lagi pelik kalau kite cakap, FACEBOOK boleh buat orang famous!...

Eh eh.. salah tu cik melati. FACEBOOK boleh buat orang yang tak famous jadi famous yang berganda!


Kenape kite cakap mcm tu?

Haa, meh la usha ni kejap.


*source taken from here

Pada mule2 kite tengok gambar ni; like “O Mi God!!” betul ke ape yang kite tengok ni?

Then, kite surf pulak page FB ni.. click sini

Ha… dari situ persoalan kite terjawab.

Patutkah beliau yang cantik , molek lagi anggun ni berbuat demikian?

Bukan nak mengaibkan orang, tapi sedar tak beliau yang ayat itu akan mendatangkan banyak kontroversi?

Ooh.. kite lupe, FACEBOOK dapat meng”famous”kan seseorang!

Macam yang lepas2. Ramai yang mengkontroversikan diri kat FACEBOOK jadi “famous amos”!

Tepuk dada, tanye lah hati.

Sekarang, apa lu mau bikin??

Bak kate orang tua2,

“terlajak perahu boleh diundur, terlajak kate???....pepandai la sambung sendiri ye”



p/s: akan lebih berhati2 dalam perkataan.

Monday, July 26, 2010

MY JATUH MATI (DROP DEAD) CUSHION!

Heyya doodz!

Jatuh? Mati? Who? Who? Who? =O

Nahhh… Its Drop Dead loh! xD

Yeah, got my Kitty Brainz Cushion already.. Special thanx to Mr. Syah from *27Heaven*!

Click here to view more products by Jatuh Mati @ 27Heaven.




I’m having fun with my meow! Wohaha! xD (saje nak kasik yayinx saye jelesh!)

Wednesday, July 21, 2010

HA.. SANTEKK TAK? HAH HAH HAH

SEBELUM


SELEPAS !!


MIAHAHAHA!
GELAK KEJAM CIK MELATI
>=]

selamat mencube rakan2~ miahahaha >=]

Wednesday, July 07, 2010

OH HELLO! SAYA NAK USHER LAH!


Seperti yang tertera di atas, saya Melati binti Shaari sangat terharu jika ada sesiapa yang sudi membawa saya ke concert seorang lelaki "taff" yang bernama USHER.

2. Oleh yang demikian, kerjasama dari pihak sesiapa yang berkenaan amatlah saya hargai dan alu alu kan.

Sekian, terima kasih.


MAJULAH USHER UNTUK MELATI.

^o^ meow~

MELATI BINTI SHAARI
Peminat Usher Raymond IV

p/s: concert diye malam ni lah senget!

Monday, July 05, 2010

ACCIDENT

As title above,

Semalam, time2 nak maghrib, senja2,

"boooom!"~

Kitorang dikejutkan dengan bunyi dentum yg kuat.
Ya Allah, aku nampak orang melayang!!
Astaghfirrullahhh...~
Ade accident!

Moto kene langgar kete!
pembonceng tu melayang sejauh 6 meter!

T.T* isk~

berlari-lari anak kitorang tgk accident tu, terus tinggalkan kedai..~
tengok~
mangse tu...
tertiarap~
tak gerak2~

hummm~
Ya Allah..~
Harap-harap, mangsa tu dalam keadaan selamat.

Amin.

p/s: nampak org tu melayang tercampak jauh...~ sampai sekarang teringat ingat~

Friday, June 25, 2010

Woah! Ibu saye dah ADE blog lah!


^o^

Ooh~
Lupe saye nak kabo kan,
Ibu saye DAH ADE blog la!
ngee~
Meh meh meh follow meh!

^.^v

*click below*