Thursday, April 29, 2010

SAYA MENANGIS !

video

source: [dari sini]

"This stray cat was filmed in Turkey trying to reanimate his female friend who got hit by a car. Even though some people tried to help him, the white cat wouldn't let them come near for two straight hours. Finally a vet arrived and took the injured cat. Sadly, it was too late and he couldnt resuscitate the feline"

ya allah~
menangis sepanjang melihat video ini~
touched~
T.T*isk~
meow pun ade perasaan~

MANUSIA??

T.T*isk~


p/s: saye menangis setiap saat watching this vid~ T.T*isk

Saturday, April 24, 2010

My Other Half ♥



video
seize the day (cover) by synyster sick =D

Everytime you talk, I hear music to my ears
Everytime you smile, i see a solution to my fears
I wouldn't stand it if someday you were gone
For in you, I found my other half...
ilysfdm ♥ Zairi Ghazali

Tuesday, April 20, 2010

TENTH APRIL TWO THOUSAND TEN



10th April 2010
A date.
Yeah Melati, it’s only a date.
Maybe 10th April is an ordinary day for u, but an UN-ordinary day for me.

Before that, I would like to wish Happy Belated Buffyday to my cousin, Melor also known as Siti Rembo.
Showy vavii, kami bz study nak exam, lupew buffyday kahuu~ T.T*isk~

Back to my 10th April.
Hahaha.
Gelak dulu, baru cerita.
Hahaha.

On 10th April, cik Melati binti Shaari telah menduduki satu peperiksaan yang di anggap penting bagi beliau iaitu "PEPERIKSAAN MEMASUKI PERKHIDMATAN AWAM GRED 41" yang bertempat di dewan perpustakaan uniten. As other human being who will sit for the exam, the preparation is very important. VERY important.

Setelah sekian lama meninggalkan alam “persekolahan”, cik Melati Shaari berusaha men’study’kan diri beliau dengan jaya nya. (tak berape nak jaye lah)
Dengan masa kurang dari seminggu,
Keluarlah segala buku-buku + Nota-nota dahulu kala. (even my spm’s book)
Hahaha.. :P

Cik Melati Shaari sampai di perpustakaan Uniten tepat jam 7.30 pagi. (can u guess pukul berapa saye bangun?)
Jangkaan beliau tepat, 7.30 pagi tidak dikategorikan masa yang awal bagi candidate exam tu, sebab ade yang lagi awal dari beliau. Tapi, Alhamdulillah selamat sampai, tak sesat.
Perasaan gementar bercampur takut lagi bertambah membuak-buak apabila melihat candidate lain masing2 sibuk mentelaah nota-nota sebelum masuk dewan. Cik Melati senyum je (senyum takut) hahaha.
“ape la yg nak di jawab jap lagi, jawab salam je la kak oii”~

Exam start lambat. I don’t know why. Mungkin kertas OMR misplaced kot? Or kertas soalan tercicir? Haha. Agak stress disini, sebab exam hall tak buka lagi even dah 9 lebih. Suppose, the exam starts on 9 a.m. Yang pastinya, cik Melati tak ingat bila pintu dewan tu dibuka sebab masing masing rempuh nak masuk. (ramai candidate okayyy). Dah macam warga ibukota yang berebut nak naik bas mini lak. Haish..geram pun ada dengan diorang ni, belajar pandai pandai, tapi sikap tu kurengg sikit.
Bukan nak salah kan sesiapa, paham kan, masing-masing berSEMANGAT nak amik exam tu.

Semua soalan, Alhamdulillah cik Melati boleh jawab.
Cuma, soalan BAHAGIAN I/Seksyen B- Daya Menyelesaikan Masalah tu je, [format exam]
seperti candidate lain, cik Melati tidak cukup masa menjawabnye. Adehh. On question number 26, suara pengawas yang merdu tu berkumandang, “masa tinggal lagi 5 minit”. Cik Melati tepuk dahi. Ya Allah. Lagi 14 soalan!!! How to answer????!
Maka, cik Melati berkate:“#*!@#@###&**(*%$$%#” ---- siaran dibekukan atas sebab2 tertentu
Seperti yang jangkaan anda semua, cik Melati dengan hebatnya menghitamkan mane2 bulatan dikertas OMR bagi soalan yang seterusnya dan seterusnya. Hahaha! Tembakkkkk!

For PartII section A & B – Sahsiah Diri + Minat, cik Melati jawab 427 soalan tu dengan hebatnya sambil meletakkan kepala di atas meja. Sumpah kepala dah penat + tak larat.
Dah lah tak makan lunch. (ini salah sendiri tak turun lunch), menggigil jawab soalan yang 427 tu. Bahagia gila!
Tapi pikir2 balik, memang sangat tak sempat sebab keluar dari dewan 1.30, pengawas yang best tu pun ckp, “peperiksaan seterusnya bermula tepat 2 petang”.

Di antara soalan-soalan yang cik Melati ingat (tak brape nak ingat exact word):-
• Negara yang menjadi tuan rumah fifa 2010 (thanks to my brother!!)
• Adakah anda berasa lucu akan jenaka lucah? (hahaha)
• Saya pernah mengumpat. (my answer is setuju) haha

Tah.. banyak la lagi.. hahaha..

Like others, cik Melati mengharapkan kejayaan beliau dalam exam ni. Insyallah. Dengan berkat doa kalian.
Peace.
^.^v

p/s: special thanx to my ibu, ayah, family, incik adam ♥ & friends for ur support. Luff yuh!

Tuesday, April 13, 2010

a m o ' r a


Amo’ra
Yes it’s Amo’ra. (nop official yet)
A band consists of 5 “riot-ers”:-



• Syamin (vox)
• Alif (lead guitar)
• Majan (bass)
• Aja (drum)
• Adam(2nd guitar) seasonist

An unexpected participation in the Battle of The Band organized by SEGI College, held on 27th & 28th March 2010, gives hope thus uprising their nerve when they were announced as one of the finalist band which qualified to the final BOTB stage.

In the preliminary stage, Let the Flames Begin (popular hit by Paramore), became a ticket for Amo’ra to be qualified to the final stage. Though Amo’ra was the last band queued to perform, judges and audiences can feel the enthusiastic spirits of each member on the stage.


Still, as the last band to perform on the final stage (the next day), Amo’ra form the liveliness with their audiences by Emergency (Paramore’s).


Unpleasant weather resulting final battle delayed, though unable to weaken the courage of Amo’ra to form the PARA-mount performance.

In the end, the judges announced Projek’D as the RM3k winner and Systematically Avoid Disaster stand for 2nd place. Consolation prize, RM100 were given to the remaining 12 bands for their participation in BOTB.

For me, as the audience, all the bands participate have their own mode, way and style which will amaze your eyes forward to your heart.


"One of the best performance during Big Day Out Battle of the Bands competition" - SEGi's News





For Amo’ra,

“there are no failures - just experiences and ur reactions to them” – Tom Krause
“experience is a great teacher” – John Legend

Chaiyok!
x o x o

p/s:- Love ♥ Amo’ra’s 2nd guitarist!~ abanggg….nak sainnnn..~ >=P