Wednesday, December 22, 2010

AIRCON: A School , A Murder , A Scandal

Sejak diperkenalkan oleh encik Ali Mulhakim-mahkamah syari'ah, berulang-ulang kali aku menekan button play. Setiap sahabat, semua famili aku nak hebahkan. Dasyat tak dasyat lah cerita ni.

Sebenarnya, teater ni dah lama dipentaskan. Kira nya aku nih ketinggalan kezamanan kesikitan. At least, aku dah tengok, berbanding dengan korang yang belum tengok! kan kan?

Tapi, tak rasa seghonok la kalau tengok dekat screen monitor ni ha. Syiok kalau dapat tengok pementasan teater ni. Saksikan secara live, best kan? Lagi best kalau ~*aku cakap "kalau"* teater ni DIPENTASKAN SEMULA. kan kan kan? betoi dak? ^.^

Tambah pulak yang menn gambaq nih, hero kegemaran aku. Aduhai~ Sumpah tak leh tidoq malammmm!

Bukan pa, kadang-kadang perlu jugak sorang dua hero utk jadi motivasi diri! cehwah! hang cghita bukan mennn lagi nah! Macam haremmm~
Dak aih, hero kami soghang ja. Encik Adam soghang ja. ^.^v peace* yebiyuh yayinx!

Ha! Sambung balik AIRCON tadik.
Karya Shanon Shah, Pengarah: Jo Kukathas + Zalfian Fuzi

Barisan aktor:
Zahiril Adzim sebagai ABANG BURN :)
Amerul Affendi sebagai ABANG CHEPP
Dara Othman sebagai KAK AISHWARYA!
Firdaus Che Yahaya sebagai MIMI (my fav!!) *puk puk puk*
Hazarul Hasnain sebagai MONA (awat hang paranoiaa sgt!!)
Nick Davis sebagai WILLIAM
Ryan Lee Baskaran sebagai ASIF

+ Nam Ron, Chew Kin Wah, Ismadi.

Mimi ~ All by myyyyyyyyy self!

Susah nak taip apa yang aku tengok. -.-"
Angpa tengok sendiri nilai sendiri :)
Terlalu banyak moral story disebalik AIRCON.

Saya, Melati Shaari berharap agar Teater Aircon dapat dipentaskan semula untuk kali ke-3.
peace no war,
MELATI BINTI SHAARI

7 comments:

aNeEz said...

jeles ADAM nih..MESTI!

Melati Shaari said...

dun tink so..~
xD

Mohd Nor Quiyyum said...

hensem!:)

Melati Shaari said...

RT @Mohd Nor Quiyyum : siapa? xD

indigenous girl said...

awwww..
hero melaya saya jugak :D
bukan your en.adam la kak melati
tapi en zahiril adzim
hehehe
cumel handsome kan die..

Melati Shaari said...

@Mira: meow meow~ hes freaking hot!! kan kan kan?~
xD u dah tgk ke teater nh? siokkk

indigenous girl said...

saya x penah tengok teater
seedeh kan pengakuan tu?
ish3~
next time sis bawak la mira pegi tgk..
make sure yg ade zahiril adzim tau~
:D